A les portes de conèixer la decisió del Tribunal Suprem sobre Oriol Junqueras i Quim Torra, Junts per Catalunya redobla la pressió cap al Parlament perquè de cap manera s'accepti la possibilitat d'apartar el president del seu escó. Un dels arguments que esgrimeixen és el precedent d'Irene Rigau, l'exconsellera del govern Mas condemnada pel 9-N, que va seguir sent diputada tot i la inhabilitació del TSJC fins que no hi va haver sentència ferma. 

La possibilitat que Torra quedi inhabilitat ha fet rebrotar les malfiances de JxCat amb ERC, específicament amb el president del Parlament, a qui encara no perdonen l'intent fallit d'investidura a distància de de Carles Puigdemont. Aquesta mateixa setmana hi va haver un nou episodi de tensió. L'entorn de Torra va manifestar el seu malestar pel fet que Roger Torrent anunciés sense avisar-los que presentaria un recurs contra la decisió de la Junta Electoral Central. Finalment, després de posar-se en contacte, totes dues parts van acordar que els serveis jurídics del Parlament seguirien endavant amb el recurs, per "defensar els drets del president". 

Avui, des de JxCat continuen amb el marcatge i insisteixen que esperen que "el Parlament garantirà que el seu reglament i la resolució aprovada dissabte —que ratificava Torra en el càrrec de diputat i president— prevaldran davant de qualsevol ingerència irregular en la sobirania de la cambra". Recorden que el ple "va rebutjar la decisió de la JEC" i que "la sobirania del Parlament preval sobre una decisió d'un òrgan administratiu". 

Per reforçar el seu posicionament, des de JxCat es remunten al precedent d'Irene Rigau. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va sentenciar que quedava inhabilitada per exercir un càrrec públic. Malgrat això, ella va seguir mantenint la condició de diputada perquè la sentència, fins que no la confirmés el Suprem, no era ferma.