JxCat ha tingut "contactes", encara que "molt preliminars", amb Albano Dante Fachín de cara a formar algun tipus de "front unitari" per les eleccions del 10 de novembre. Així ho haconfirmat el president del grup parlamentari, Albert Batet, que ha defensat que la seva formació neix de "la suma i la unitat" i que, per tant, qualsevol proposta en aquest àmbit l'"estudiaran". 

Tot i això, Batet ha insistit que l'ideal seria que tots els independentistes anessin tots junts "de debò" i, en aquest sentit, ha lamentat que hi hagi "partits amb interessos de partit", en una clara crítica a ERC. Amb tot, Batet ha apuntat a la "predisposició" de la diputada al Congrés, Laura Borràs, a fer aquest front unitari, expressada per ella mateixa a les xarxes socials. "Laura Borràs ja va mostrar la seva predisposició, però s'ha de concretar si és possible", ha apuntat. 

Batet, preguntat per les diferències ideològiques amb Fachín més enllà del procés, ha argumentat que la llista al Parlament Europeu encapçalada pel president Carles Puigdemont ja hi havia persones d'esquerres i verds, i ha assegurat que ells sempre han demanat "unitat" i l'han "aplicat".