La nova campanya que acabem d'estrenar no té res de normal. En primer lloc, perquè s'hi presenten candidats presos i exiliats (Puigdemont, Junqueras, Forn, Comín, Ponsatí i Puig). Però també es excepcional perquè arriba només onze dies després de les eleccions generals i això vol dir que els pactes al Congrés i el Senat contaminen absolutament tots els discursos. D'aquí que un gruix important de preguntes que ha hagut de respondre aquest divendres la segona de la llista de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, hagin tingut a veure amb Madrid i no amb la ciutat. Ha estat durant la roda de premsa de l'Agència Catalana de Notícies, que havia de protagonitzar des de la presó el cap de llista, Quim Forn, però que la JEC li va prohibir. Des de JxCat denuncien que la decisió de Junta Electoral és una revenja després de la garrotada amb la candidatura de Puigdemont. 

Per al PSOE, un missatge: "ara mateix a la taula de diàleg només hi som els independentistes, qui ha de fer un gir és Pedro Sánchez, que s'aclareixin d'una vegada si van de la mà del 155 i la repressió o del diàleg, la negociació i la democràcia". Artadi ha lamentat que "ja se li va donar l'oportunitat a Pedro Sánchez de fer les coses diferent de Rajoy i no hem vist cap diferència" i ha deixat clar que "no és cap gest cap a Catalunya" que el president espanyol "pensi posar un català que ha donat suport al 155 a presidir el Senat". En aquest sentit ha titllat "d'al·lucinant" aquest "volgut xantatge de perquè ell és català tots l'hem de votar" i ho ha rematat amb una comparació, que "Albert Rivera també és català però tampoc no el votaríem". 

ERC i l'aliança amb els comuns

Amb la campanya ja en marxa, JxCat ha intensificat la pressió a ERC. Va passar ja dijous a la nit i ha seguit aquest divendres, apuntant que la candidatura d'Ernest Maragall prefereix Colau a l'agenda independentista i ha advertit que "no és Maragall o Colau, és Maragall i Colau". "Si Maragall tenia interès de tenir un alcalde independentista tenia una manera molt fàcil, que era anar junts a les eleccions". Alhora, ha exigit a Esquerra que "si realment vol un canvi es comprometi a no investir ni governar amb Colau". 

Artadi ha atacat amb contundència l'actual alcaldessa i la seva gestió al capdavant del govern municipal, posant de manifest per exemple que "hem tornat a nivells d'inseguretat dels anys 80", i que "mentre amb l'alcalde Trias, amb Forn al càrrec de la seguretat, els fets delictius van caure un 15%, amb Colau han crescut un 30%". 

Sobre l'empenta que els dóna avui l'enquesta del CEO, que augura un triple empat al Parlament Europeu entre ERC, JxCat i el PSC (Junqueras, Puigdemont i Borrell), Artadi ha celebrat la tendència a l'alça i ha confiat en la remuntada final. Alhora, ha criticat que es pugui preguntar als ciutadants durant anys a les enquestes per la independència i en canvi no pugui consultar-se a les urnes.