Esquerra i Junts per Catalunya i Independents han arribat, finalment, a un acord a l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, el municipi del president de la Generalitat, Quim Torra. Susana Riera (JxCat) serà l'alcaldessa al principi del mandat i després el càrrec passarà a mans dels republicans.

El plenari s'havia ajornat de les dotze a les deu de la nit per buscar alternatives a l'acord inicial. Riera havia de ser escollida alcaldessa amb els vots del PSC i Independents de la Selva (IdS), però s'han viscut moments de màxima tensió al plenari i s'ha decidit suspendre'l.

 

Els representants d'ERC, la formació guanyadora a les urnes, han manifestat públicament que Torra els va trucar aquest divendres a la nit per intentar evitar la presència dels socialistes en el govern municipal i aconseguir una aliança entre sobiranistes. Aquests mateixos regidors han explicat que els constava que el president de la Generalitat havia contactat també amb els integrants de la llista de JxCat, i han qualificat l'acord de Riera com el de la "vergonya".

Quan s'havia de proclamar a la nova alcaldessa al ple, la germana de Quim Torra ha arribat a despenjar el seu retrat del saló de plens.  A la situació s'hi han sumat els crits del públic present, que han recordat a Riera que Santa Coloma de Farners és "el poble" de Torra. ERC també ha subratllat aquesta circumstància i li ha preguntat a la candidata de JxCat si "de veritat" els del seu propi grup pactarien "amb els del 155".

Per tot això, finalment, després d'hores de reflexió, les dues formacions independentistes han arribat a un acord de govern. ERC va aconseguir 6 regidors, seguit de JxCat amb 5, Independents amb 2, PSC amb 2 i la CUP amb 1.