Esquerra, la CUP i el grup d’independents, Solucions i Futur (SiF) han impulsat una moció de censura a l’Ajuntament de Cervera contra l’alcalde de JxCat, Ramon Augé. La moció es presentarà aquest dimarts, segons ha comunicat el grup republicà que ha anunciat que presentarà com a candidat a l'alcaldia Joan Santacana.

Els republicans van guanyar les eleccions municipals de l'any passat, però un acord entre JxCat, el PSC i els independents de SIF va deixar el candidat republicà fora del govern. Aquella majoria s’ha trencat després que el grup d'independents ha abandonat el govern i ha pactat amb republicans i la CUP per presentar una moció de censura amb Santacana com a candidat a l’alcaldia.

El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, ha mostrat el suport del partit a Augé i ha abordat la situació amb el responsable de política municipal d’ERC. Malgrat criticar la iniciativa dels republicans, Solsona ha assenyalat que es tracta d’un tema local que no tindrà conseqüències en els pactes a nivell de Catalunya.