JxCat, ERC, Ciutadans i el PSC han tancat les darreres hores el Consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), segons ha pogut saber El Nacional. El repartiment acordat fixa dos membres del Consell per a JxCat i dos per a ERC, mentre que Ciutadans i PSC tindran un representant cadascú, la qual cosa permet dues majories: una d'independentista o bé una d'esquerres, atès que els republicans tindran la presidència del Consell.

De fet, l'acord ha estat tancat entre els dos socis de Govern i Ciutadans, i la formació taronja ha cedit un dels dos llocs que li corresponien al Consell al PSC.

En representació de JxCat s'asseuran a l'òrgan de direcció de la Corporació els periodistes Miquel Calçada i Sílvia Cóppulo; per ERC, Saül Gordillo, actualment director de Catalunya Ràdio i que ara passarà a ser el president del Consell, i la degana del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques, Rosa Roma; per Ciutadans, Eladio Jareño; i per PSC, el gestor cultural Xavier Marcé.

ERC designarà, a més de la presidència del Consell, la direcció de TV3 i el cap d'informatius de Catalunya Ràdio, JxCat tindrà la direcció de Catalunya Ràdio i el cap d'informatius de TV3. Tot i que no entra en aquesta distribució de papers, l'Agència Catalana de Notícies (ACN) també quedarà en mans de JxCat.

Jofre Llombart i Xevi Xirgo són els noms que s'apunten per ocupar les responsabilitats que queden en mans de JxCat, mentre que, per part d'ERC, David Bassa, actual director d'informatius de TV3, seguiria assumint un paper de responsabilitat en els mitjans públics. En qualsevol cas, aquests nomenaments no es formalitzaran fins després del parèntesi de Nadal.

Els noms es registraran en les properes hores davant del registre del Parlament i la previsió és que la renovació es faci efectiva en el darrer ple del període de sessions que està previst per al 19 i 20 de desembre.