JxCat i ERC han bloquejat aquest dimecres la compareixença del conseller d'Interior, Miquel Buch, perquè expliqui les càrregues dels Mossos en un desnonament al barri de Sants el passat 19 de setembre.

Els partits que formen el Govern de la Generalitat han votat en contra de la proposta presentada per Catalunya En Comú en una comissió del Parlament. La sol·licitud impulsada pels comuns només ha tingut el suport del PSC, mentre que el PP i Cs s'han abstingut. La CUP, per la seva banda, no ha assistit a la sessió.

Les càrregues es van produir en el marc d'un desnonament d'un pis al barri barceloní de Sants, quan un grup de veïns, convocats per l'associació Habitatge Sants, es trobava concentrat per tal d'evitar l'operació judicial. 

Les imatges ràpidament es van fer virals i va provocar nombroses reaccions, com la del portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, qui a través d'un tuit va qualificar les imatges de "vergonya" i va assegurar que "la lleialtat a un govern també és exigir explicacions". Les explicacions, doncs, han hagut de ser internes perquè amb els resultats de la votació d'aquest dimecres el conseller no les donarà a la cambra catalana.

Per la seva banda, la CUP també va protestar per l'actuació policial. La seva diputada al Parlament Maria Sirvent va demanar "de forma immediata" explicacions al màxim responsable del departament d'Interior. La parlamentària anticapitalista va comentar també que no es tractava d'una "situació aïllada".