JxCat intenta combatre el discurs que acusa l'independentisme d'una estratègia de bloqueig. "Pedro Sánchez ha fet una oda al bloqueig en general, no al referèndum, no a autodeterminació, no a Quim Torra... Els del no a tot són ells, nosaltres som els del sí", han assegurat les candidates de JxCat, Laura Borras i Míriam Nogueras, en relació al nou cop de porta que ha protagonitzat aquest cap de setmana el partit socialista sobre la proposta de referèndum.

Borràs ha insistit que el dret a l'autodeterminació ha de ser una condició indispensable per al diàleg amb el PSOE i ha acusat els socialistes de tenir "por al diàleg" i descartar qualsevol tipus de negociació. "Vam fer caure un govern lesiu per a Catalunya però ens obliga a no expel·lir més xecs en blanc", ha advertit.

JxCat retreu que qui va provocar les eleccions va ser el PSOE quan va decidir no continuar assegut a la taula de diàleg.

"A Madrid anirem a fer el que calgui per la independència de Catalunya", ha insistit Borràs que ha situat la seva candidatura com a hereva de l'1-O i continuació de la llista del 21-D. En aquest sentit, ha denunciat que l'amenaça d'un nou 155 esgrimida per Sánchez vol dir "continuar amb la repressió".

Les propostes de Podemos tampoc han rebut una especial acollida a JxCat, que ha fet evident el seu escepticisme. "Després d'aquesta curta legislatura hem vist que no hi ha aliats a Madrid", ha reblat Nogueras.