Junts per Catalunya (JuntsXCat) no es planteja cap altre candidat alternatiu a ser investit president de la Generalitat que Carles Puigdemont, ha afirmat avui la cap de campanya i candidata número 10 de la llista per Barcelona, Elsa Artadi, que s'ha descartat ella mateixa com a possible presidenciable.

En una entrevista en l'emissora RAC-1, Artadi ha admès que existeixen incògnites sobre si Puigdemont podria ser investit president de la Generalitat a l'estranger i ha dit que "no ens podem precipitar ara. No podem avançar coses que no tenim resoltes. Contemplem tots els escenaris".

"Totes les nostres opcions passen pel president Carles Puigdemont. Derrotar el 155 passa per restituir la situació d'abans de la seva aplicació", ha assenyalat Artadi, que ha explicat que ella s'ha presentat a aquestes eleccions "per restituir el president de la Generalitat i el Govern legítim. Cap altre objectiu".

Sobre l'oferiment que va fer ahir el president del Govern, Mariano Rajoy, de diàleg amb el futur Govern que sorgeixi dels resultats electorals del 21-D, Artadi ha dit: "celebrem que Mariano Rajoy comenci a parlar, però amb qui ha de fer-ho és amb els partits sobiranistes, que són els clars guanyadors de les eleccions".

Artadi ha assegurat que no té coneixement que la seva formació hagi tingut cap contacte amb la Moncloa i ha qualificat d'"anecdòtic" el resultat de Ciutadans, que va ser el partit més votat el 21-D. "Si mires la premsa internacional, ningú no es fa ressò" de la victòria de Ciutadans, ha subratllat.

Sobre el projecte de Junts per Catalunya, Artadi ha assenyalat que van muntar la candidatura "perquè no hi havia llista unitària. Mai sabrem si el resultat, que ha estat magnífic, hagués estat millor amb llista unitària".