JxCat considera que la decisió de les juntes de tractament de les presons de negar als líders independentistes empresonats que segueixin el confinament a les seves cases és una injustícia que prova que hi ha una “doble vara de mesurar” en el tractament als interns.

La Conselleria de Justícia ha confirmat avui que s’ha autoritzat a fer el confinament a casa a 15 presos que tenen concedit el 100.2 per treballar o fer voluntariat fora del centre penitenciari, però no als responsables del procés empresonats, que també s’han acollit a aquest article del reglament penitenciari.

“Amb unes circumstàncies i unes mateixes raons sanitàries a uns presos se’ls deixa passar el confinament a casa i a uns altres se’ls obliga a continuar tancats”, ha retret el portaveu de JxCat Eduard Pujol.

Segons Pujol, que no se’ls permeti el confinament penitenciari demostra de nou que són “presos polítics” i la decisió de les juntes és “fruit de la repressió”. "La repressió es pot trobar sota mil cares, una és la de l'amenaça, per exemple la de fa 48 hores per part del Tribunal Suprem", ha lamentat en referència a l'avís que públicament va enviar el Suprem als funcionaris de les presons on es troben els presos independentistes.

També el president de la Generalitat, Quim Torra, ha parlat d'amenaces en la piulada amb què ha lamentat la decisió de les juntes de les presons.