La diputada de JxCat Gemma Geis ha advertit que la retirada del sou als diputats encausats per l'1-O no té l'aval polític del grup ni correspon a una decisió de la Mesa perquè no ha passat els canals corresponents.

JxCat ha subratllat que el grup parlamentari intentarà, amb totes les vies que tingui a l'abast, ja sigui a través de la Mesa o de la comissió de l'estatut del diputat, revertir aquesta decisió que va adoptar l'oïdoria de comptes del Parlament tan bon punt va rebre la interlocutòria del jutge Llarena, el dia 13, i que van saber ahir a través d'una comunicació oral.

"El que hem de deixar molt clar és que no s'ha tractat d'una decisió de la Mesa del Parlament, on creiem que s'han de resoldre les qüestions que afecten els diputats", ha dit Geis, a més de subratllar que "en cap cas" estarà emparada pel grup de JxCat.

Amb tot, Geis ha insistit que l'objectiu de JxCat és defensar els drets civils i polítics dels seus diputats i no farà "res que contravingui allò que expressi".

"Serem molt escrupulosos en allò que ens diguin els advocats, però la decisió de les retribucions no surt de la Mesa del Parlament i no té suport de JxCat", ha afirmat.

Geis ha celebrat també l'admissió a tràmit per part del TC del recurs que va interposar Jordi Sànchez contra la decisió del Suprem per impedir-ne la investidura. "Sigui com sigui, també interposarem el recurs a Estrasburg", ha dit.