Pau Juvillà, exregidor de la CUP a Lleida, ha considerat "kafkià" el procés contra ell pels llaços grocs que el Tribunal Suprem ha ratificat aquest passat dimecres, així ho ha expressat en una entrevista a Més 3/24. Juvillà ha qüestionat que es pugui considerar propaganda política el símbol del llaç groc, amb el qual, a parer seu, es podia sentir identificada gent "d'ideologia diversa", i també ha criticat que se l'acusés de no ser imparcial durant la campanya electoral per a uns comicis als quals la CUP "ni tan sols es presentava". Cal recordar que el procés judicial contra Juvillà se sustenta en el fet que va penjar al despatx de la CUP de la Paeria llaços grocs en solidaritat amb l'empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez durant una campanya electoral. Per tot plegat, ha acabat inhabilitat. 

L'exregidor de la CUP ha anunciat que recorrerà contra la sentència al Tribunal Constitucional, amb la idea d'acabar arribant a la justícia europea, que és "un espai on podem tenir un cert reconeixement". També ha lamentat que ara com ara no sap si ha complert la sentència. D'una banda, fa més temps que se li va retirar l'acta de diputat al Parlament de Catalunya que la que marca la mateixa condemna, però de l'altra, cap dels tribunals que l'ha revisat marca clarament quan comença a comptar el temps. Una de les possibilitats és que sigui un cop la sentència sigui ferma, supòsit en el qual encara no hauria començat.

Resposta a la sentència del Suprem 

Quan el dimecres es va donar a conèixer que el Suprem ratificava la sentència de Juvillà les reaccions a les xarxes no es van fer esperar. Per una banda, la CUP va afirmar: "No per no sorprendre'ns deixa de ser escandalosa la injustícia. Els tribunals de l'Estat justificant la inhabilitació d'un diputat per penjar un llaç groc. Tot el suport al company Pau Juvillà". Per altra banda, el mateix Juvillà va publicar unes paraules del sindicalista anarquista Salvador Seguí: "Deixant de costat els incidents de la lluita, que facin el que vulguin els nostres enemics: triomfarem i arribarem al final amb un somriure en els llavis".

Des d'altres formacions també van mostrar el rebuig per la situació de l'exregidor cupaire. Per exemple, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va declarar a través de les xarxes socials: "Avui la justícia espanyola confirma la vulneració de drets i llibertats que ha patit Pau Juvillà. La persecució contra l'independentisme des dels tribunals només demostra la necessitat d'aprovar la llei d'amnistia"

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!