La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha demanat al Jutjat d'Instrucció número 32 que obri una investigació contra el diputat socialista de l'Asamblea de Madrid, Javier Guardiola, sobre l'acusació de violació que va fer una companya del partit. Segons informa ABC, la jutgessa té previst citar de manera imminent a la denunciant, que forma part de l'entorn de les Juventuts Socialistes i treballa pel PSOE, perquè ratifiqui el relat que va fer davant la Policia Nacional el passat mes d'abril. La jutgessa a càrrec del cas va remetre al TSJM la causa el passat mes de juliol per la condició de diputat de Guardiola, tanmateix, el TSJM ho ha rebutjat assegurant que la magistrada es va limitar a registrar el testimoni de la denunciant, però no va obrir cap investigació sobre els fets denunciats. 

Així doncs, el TSJM demana a la jutge una investigació més exhaustiva per determinar si el diputat socialista ha comès un delicte. Un cop realitzada la investigació, serà la jutgessa l'encarregada de decidir si hi ha proves suficients per citar a declarar l'acusat en condició d'investigat. Si es dona aquesta situació, el cas tornaria al TSJM, ja que és l'ens administratiu encarregat d'emprendre accions legals contra aforats.

La denuncia contra el diputat del PSOE

La denúncia es va interposar el 21 d'abril d'aquest any i descriu uns fets que es van produir el 4 de setembre de 2021. La jove va relatar que estava passant una mala època i, abusava dels ansiolítics, en concret, de lorazepam. El dia 3 de setembre va prendre durant el dia, però a la nit va ingerir nou pastilles de cop. Uns minuts després va trucar a un amic al qui li va explicar el que havia fet i li va recomanar que s'acostés a una terrassa on estava ell juntament amb Javier Guardiola— al qual la jove havia conegut 1 any abans— a la zona de Méndez Álvaro, a Madrid. Segons va explicar la denunciant, tots dos la van persuadir per anar a urgències, finalment va anar acompanyada per Guardiola. Malgrat que els metges van recomanar-li quedar-se en observació durant la nit, la jove es va negar, i l'equip d'urgències li va aconsellar que no es quedés sola. 

Quan van sortir d'urgències es van dirigir a casa de Guardiola. La denunciant va explicar que el següent que recorda que la va portar a la seva habitació, malgrat que va afirmar tenir flaixos de la nit, va relatar que estaven estirats i ell va introduir la mà dins dels pantalons i de la roba interior i li va realitzar tocaments. A més, també va afirmar que ella va practicar sexe oral i que Guardiola la va avisar que anava a ejacular. Va afegir que no recordava res més del dia dels fets. 

Guardiola nega els fets 

Javier Guardiola nega els fets denunciants i els qualifica de "denúncia falsa", que segons ell obeeix als interessos d'una "trama organitzada per un grup hostil" dins del PSOE que té la intenció d'acabar amb la seva carrera política. A més, assegura que "s'han aprofitat de la fragilitat mental de la denunciant" i de la superioritat laboral dels que la pressionen. ABC detalla que la seva defensa va presentar dos escrits el mes de juny on asseguren que el denunciat no ha tingut "contacte sexual amb la denunciant ni el dia referit ni en cap altre". A més, fan referència a l'informe del servei d'urgències on apuntava que la pacient va rebre l'alta amb "un bon nivell de consciència". 

Un dels escrits de la defensa de Guardiola relata que membres del PSOE estan enfrontats a aquest diputat per "pertànyer a diferents corrents dins del partit", que li van aconsellar que no es "presentés a les primàries". Relaten que des del partit li van suggerir que renunciés a anar a les llistes després que s'interposés contra una "denuncia per fets d'extrema gravetat". Javier Guardiola va ser reelegit diputat de l'Assemblea de Madrid en les eleccions municipals del 28-M, i encara la seva tercera legislatura.