Un jutjat de Lleida investiga el diputat de Ciutadans a la Diputació d'Osca i regidor a l'Ajuntament de Sixena, Cristian Royo, per un presumpte delicte sexual, després que una dona el denunciés davant dels Mossos d'Esquadra que li havia administrat una substància per doblegar la seva voluntat i mantenir així relacions sexuals. Segons recull l'Heraldo de AragónRoyo nega les acusacions i manté que les relacions van ser consentides.

En declaracions al rotatiu, el regidor ha explicat que va quedar a Lleida amb una dona amb la qual ja s'havia vist una vegada per tenir una cita. Durant la trobada van anar a un hotel, on van mantenir relacions sexuals i en acabar, sempre segons la seva versió, ell va manifestar la seva voluntat de no tornar a veure's. Royo manté que aleshores la denunciant va abandonar l'habitació i que va trucar els Mossos d'Esquadra i a una ambulància.

A la versió que ha donat a l'Heraldo de Aragón, Royo ha explicat que els agents li van assegurar que ella havia declarat que les relacions havien estat consentides, però que els havia trucat perquè "se sentia marejada i pensava que jo li havia posat alguna cosa a la beguda". Després d'explicar la seva versió dels fets i que els agents registressin l'habitació, assegura que va abandonar l'hotel sense haver d'anar a comissaria. La denunciant va anar a un hospital per sotmetre's a proves.

Continua en els seus càrrecs

El regidor i diputat ha explicat que, malgrat no haver rebut cap notificació formal, el divendres es va posar en contacte amb els Mossos, els quals li van confirmar que la jove havia posat la denúncia. Royo manté la seva innocència i ha assegurat a l'Heraldo de Aragón que "arribarà fins al final perquè no pot permetre que es jugui així amb la seva innocència". 

El diputat ha comunicat a la direcció de la delegació de Ciutadans a Osca la situació. La formació de moment no ha pres mesures contra i manté el regidor en els seus càrrecs Royo. Per la seva banda, la Diputació d'Osca va celebrar un ple d'urgència de la junta de portaveus divendres on el denunciat va explicar la seva versió dels fets. El dilluns se celebrarà una altra reunió de l'òrgan per decidir com actuar.

 

 

Imatge principal, Cristian Royo / Europa Press