El jutjat mercantil 7 de Barcelona ja ha declarat el concurs de creditors voluntari d'Iniciativa per Catalunya-Verds, amb un deute que acumula 9,2 milions d'euros. 

El Consell Nacional del partit va acordar acollir-se a aquest procediment i obrir un expedient de regulació d'ocupació (ERO). Després d'haver presentat els documents pertinents, els comptes i el patrimoni del partit han quedat intervinguts per l'Administració. En la interlocutòria es confirma la insolvència del partit, que ha presentat un expedient d'extinció de contractes que afecta la totalitat de la plantilla.

Segons va explicar Iniciativa en un comunicat, la situació econòmica ve marcada per "un elevat endeutament", acumulat al llarg dels anys, que s’ha anat reduint substancialment. El deute actual és de més de 9,2 MEUR mentre que l'actiu és de 26 locals amb un valor de taxació de 8,2 MEUR. També expliquen que la seu nacional del passatge del Rellotge no s'ha pogut vendre en les "condicions adequades per amortitzar l'endeutament".

En el comunicat, la formació defensa que els i les ecosocialistes continuaran compromesos amb els "drets socials i nacionals", la millora de les condicions de vida de les classes populars i la transformació de la societat en un sentit ecologista, feminista i socialista.

La dissolució d'Iniciativa, el proper pas

El coordinador nacional d'ICV, David Cid, ha explicat que el tancament del concurs de creditors comportarà la dissolució d'Iniciativa. 

En declaracions als mitjans, Cid ha defensat la gestió "honesta" d'ICV i ha celebrat que a l'organització els bancs no li hagin "condonat cap deute" i que no hagi patit cap cas de corrupció. Ha concretat que l'ERO que s'ha acordat amb la plantilla comportarà que 16 persones es quedin sense feina. En aquest sentit, ha expressat unes paraules d'"agraïment" i "estima" cap a la plantilla.