El jutjat d'instrucció número 1 de València ha admès a tràmit una querella contra diversos policies de la Brigada Política i Social franquista per haver torturat diversos militants del PCE durant una detenció durant l'abril de 1971. Segons han avançat Público i eldiarioCV.es, el jutjat ha obert diligències per investigar un episodi de "tortures en un context de crims de lesa humanitat". Entre els policies implicats hi ha Benjamín Solsona, més conegut com el Billy el Niño valencià, Jacinto López Acosta i Manuel Ballesteros.

La resolució del jutjat sol·licita a l'Arxiu Històric Nacional que enviï al jutjat tots els documents que tenen relació amb la detenció del querellant, qui militava al partit comunista en el moment dels fets. Aquesta admissió a tràmit ha suposat la primera querella que accepta un jutjat contra agents de la policia franquista per suposats delictes de tortures en un context de lesa humanitat.

En els últims mesos, fins a 18 persones han presentat querelles contra diversos agents de la Brigada Política i Social franquista per delictes de tortures en els últims anys de la dictadura. De moment només ha estat acceptada una d'aquestes denúncies, però podria no ser l'última.