Sis de les set associacions de jutges i fiscals, excepte la majoritària dels jutges —l'Associació Professional de la Magistratura (APM)— han arribat a un acord amb el Ministeri de Justícia i el d'Hisenda  per evitar la vaga indefinida i han acceptat l'oferta d'un increment salarial de 450 euros bruts al mes, que s'aplicaran a tota la carrera. Edmundo Rodríguez, portaveu de Jutges i Jutgesses per a la Democràcia, ha estat el primer a informar a la premsa: "Acabem d'acabar el text que se signarà dimarts que ve", ha apuntat alhora que ha destacat que la Mesa de Retribucions queda "oberta" per al futur.

Després de cinc reunions, la majoria d'associacions han posat fi al conflicte i a la convocatòria de vaga que quatre tenien prevista per al pròxim dilluns. L'APM, en canvi, s'ha desmarcat del pacte perquè considera "insuficient" la proposta del Ministeri, però no ha precisat si planteja fer aturades. "Jo estic en negociació encara; els altres sembla que no, que ja han arribat al final de la negociació", ha dit el portaveu de l'APM, Juan José Carbonero en declaracions a la premsa després que la resta d'associacions comuniquessin la seva decisió de subscriure l'acord. Segons ha precisat, "a hores d'ara el que hi ha sobre la taula a l'associació majoritària no el satisfà". Preguntat sobre si l'APM anirà a vaga en desmarcar-se de l'acord de la majoria, Carbonero ha assegurat que des de la seva associació van suspendre "sense data" l'aturada. "Jo no descarto res", ha afirmat, i ha assenyalat que "fins que no arribi dimarts, al moment de la firma, hi ha temps d'acostar posicions".

Segons ha informat EFE, des del Ministeri de Justícia esperen que l'APM, de tendència conservadora, acabi sumant-se a un acord que veuen com a "més que raonable" i que "va en benefici del servei públic de Justícia". Encara que l'associació majoritària no arribi a acceptar l'acord, les millores s'aplicaran a tots els jutges i fiscals després que les aprovi el Consell de Ministres. 

D'altra banda, l'Associació de Fiscals (AF) i l'Associació Judicial Francisco de Vitoria (AJFV) han expressat el seu recel cap a l'acord, que no és el que haurien "desitjat". Tanmateix, han acceptat les condicions per "responsabilitat institucional" i per poder continuar amb "una via de negociació més permanent i constant". "El més rellevant és que hi ha hagut una primera sintonia amb el Ministeri i que això no és el final de l'acord, sinó l'inici d'una sèrie de feines que es desenvoluparan 'a posteriori' per a la millora de les carreres judicial i fiscal", ha afirmat José Ignacio Martínez, de l'AJFV. La presidenta de l'AF, Cristina Dexeus ha valorat positivament l'acord, però ha reconegut que els queda una "sensació agredolça". En canvi, des de la Unió Progressista de Fiscals, Inés Herreros ha celebrat l'acord i les "millores de caràcter retributiu". 

Aquest és l'acord que han subscrit jutges i fiscals amb el govern espanyol

L'acord inclou una partida de 46,7 milions d'euros que es traduirà en un augment individual d'uns 447 euros en 12 pagues. Aquest suposaria un increment mitjà del 7 %, que se suma a la pujada del 8 % aprovada pel govern espanyol per als funcionaris públics. A banda de les millores retributives, l'executiu s'ha compromès a fer altres millores laborals, com ara un augment de places a les carreres judicials i fiscal, un increment en el complement de destí i la substitució de la taula de retribucions —que es convoca cada 5 anys— per una anual. En aquest sentit, els jutges i fiscals celebren que es podran revisar els triennis i avaluar la millor compensació econòmica de les guàrdies.