El jutge de Barcelona que instrueix la causa per la presumpta concessió fraudulenta de subvencions a fundacions afins a CDC investiga ara si la trama va desviar diners públics per pagar despeses a Waterloo del president Carles Puigdemont.

El jutge basa les seves sospites en un informe de la Guàrdia Civil, al qual ha tingut accés Efe, que apunta a una "línia d'investigació incipient" per esbrinar si l'entorn de l'investigat Víctor Terradellas, exdirigent de CDC, podria estar finançant l'activitat de Puigdemont amb fons distrets de les arques públiques.

En una interlocutòria del juliol passat, el titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, considera "molt rellevant" que Víctor Terradellas, que va ser responsable de relacions internacionals de CDC, assegurés en una conversa telefònica intervinguda el juny passat que a un amic seu li havien demanat 100.000 euros per a Puigdemont.

Segons la Guàrdia Civil, l'amic de Terradellas que va demanar 100.000 euros per costejar les despeses de Puigdemont a Brussel·les podria ser l'exdiputat d'ERC al Congrés Joan Puig, de qui l'institut armat destaca que té "contacte directe" amb el president de la Generalitat.