Jordi Turull va ser el darrer dels presos polítics que va sortir de la presó per anar a treballar en aplicació de l'article 100.2. Turull va sortir per primer cop del centre penitenciari de Lledoners el passat 10 de març per anar a un despatx d'advocats a la Plaça Vella de Terrassa. 

Després de 4 mesos d'aquella primera sortida laboral, la jutge del Jutjat de Vigilància n.5 de Catalunya ha ratificat l'aplicació d'aquest article. Des d'un primer moment la fiscalia es va oposar a la sortida dels presos argumentant que no s'havien reeducat ni penedit dels fets però ara la jutge ha validat el 100.2.

Turull Terrassa bufet permís treball - S.Alcàzar

Arribada de Josep Rull al despatx de Terrassa on treballa des de l'aplicació de l'article 100.2 / Sergi Alcàzar

En una resolució, el Jutjat de Vigilància Penitenciaria ha explicat que ratifica el permís de Turull i ha apuntat que Lledoners haurà de comunicar setmanalment "una valoració de l'evolució de l'intern en aquest règim especial".

El text especifica que el centre penitenciari ha de "constatar que es manté baix el risc de reincidència delictiva i de trencament de la condemna".

Jordi Turull surt de Lledoners - Twitter Jordi Turull

Jordi Turull a la sortida de Lledoners, el van anar a recollir la seva dona i la seva filla / Twitter @jorditurull

De la mateixa manera, la jutge especifica que es donen "3 dies hàbils" per interposar recursos.

El tercer grau

El 2 de juliol les juntes de tractament de les presons de Lledoners, Puig de les Basses i Wad-Ras van atorgar per unanimitat el tercer grau als presos polítics. Això vol dir que Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart queden en règim de semillibertat.

Després de dos anys i mig tancats, els presos polítics podran sortir de la presó cada dia i només hi hauran de tornar per anar a dormir. Els permisos també s'amplien, passen de 36 a 46  i no cal tenir complert un quart de la pena per poder-los fer.