El titular del jutjat de primera instància número 2 de Sabadell, Joan Díaz Villar, ha desestimat la petició de l'acusació particular en el cas d'Helena Jubany per sumar noves imputacions i diligències en la investigació. Benet Salellas, advocat de la família de la víctima, assassinada el 2 de desembre del 2001 a Sabadell, havia demanat incorporar tres nous sospitosos, dos d'ells de l'entorn de la Unió Excursionista de Sabadell, i l'usuari que assetjava la jove en xats d'internet.

La família també havia sol·licitat un grup mixt d'investigació de Policia Nacional i Mossos d'Esquadra per impulsar el cas, petició que el magistrat també ha rebutjat, considerant que el cos espanyol ha de seguir desenvolupant les seves funcions de policia judicial.

 

 

Els fets es remunten al 2 de desembre del 2001 quan van trobar el cadàver de l'Helena: l'havien llançat en un pati interior de Sabadell (Vallès Occidental) i estava despullada i amb el cos ple de cremades. Un mes abans del crim, l'Helena va rebre dues cartes anònimes: en una li donaven unes pastes i una orxata, que era la seva beguda preferida. 

Després, li van escriure una segona carta acompanyada amb un suc de taronja que Jubany es va beure. De cop i volta, es va començar a trobar malament i, per aquest mateix motiu, va anar a un laboratori per analitzar el suc: l'havien drogat amb ansiolítics i, un mes més tard, va ser assassinada.

A partir de llavors, van obrir una investigació policial per esbrinar qui havia escrit els anònims i, després de les proves cal·ligràfiques, van determinar que havien estat escrits per Ana Echaguivel i Montserrat Careta, dues companyes del centre excursionista de Sabadell. Totes dues van ingressar a presó de manera provisional per la seva presumpta implicació en el crim.