El jutjat del Contenciós-Administratiu número 30 de Madrid ha decidit suspendre de manera cautelar l'emissió del segell de Correus que commemora el centenari del Partit Comunista d'Espanya (PCE), organització política, fundada l'any 1921 i legalitzada en els primers anys de la democràcia, el 9 d'abril de 1977. La magistrada respon així a una petició presentada per Abogados Cristianos per paralitzar el segell de Correus, en la qual demanaven la suspensió de l'emissió d'aquest segell que havia de sortir a la venda a partir del pròxim dilluns, 14 de novembre, amb una tirada de 135.000 exemplars i amb un cost de 0,75 cèntims, segons va anunciar Correus. La jutgessa en la seva resolució concedeix que la denúncia atén "acreditada l'especial urgència que merita l'adopció de la mesura cautelaríssima" per suspendre l'emissió del segell.

El segell, "contra la Memòria Democràtica"

Abogados Cristianos és una organització formada en 2021 per advocats, procuradors, juristes, professors i estudiants de dret. Una de les principals lluites de l'organització és contra l'avortament i la llibertat religiosa cristiana. A més ha presentat demandes relacionades amb la defensa del Valle de los Caídos. L'associació ha confirmat que encara no han rebut la notificació oficial, segons ha informat Europa Press. Tanmateix, la presidenta d'Abogados Cristianos, Polònia Castellanos, ha celebrat la decisió de la magistrada en considerar "intolerable" que s'utilitzin les administracions públiques per "promocionar una ideologia". "Emetre aquest segell va en contra del deure de neutralitat de les administracions públiques, de la llei de memòria històrica i fins i tot de la resolució del Parlament Europeu", ha afegit.

A més, des d'Abogados Cristianos asseguren que la distribució del segell "suposa l'exaltació d'un partit polític que va cometre crims i va perseguir milers de persones únicament per raó de la seva fe". Per això, ha al·legat que "emetre aquest segell és contrari a la Llei de Memòria Democràtica i a la resolució del Parlament Europeu que condemna l'exaltació del Comunisme". 

Crítiques de PP, Vox i Cs al segell 

El Partit Popular, Vox i Ciutadans van censurar aquest dijous la decisió de Correus d'emetre un segell commemoratiu del primer centenari del PCE, fins i tot, han arribat a reclamar la dimissió del seu director, Juan Manuel Serrano. "És una vergonya. Retirin-ho", va reblar immediatament el senador del PP, Rafael Hernando, que va advertir que "el comunisme, el nazisme, i el feixisme són ideologies totalitàries condemnades pel Parlament Europeu i que van causar milions de morts".

Vox també va denunciar que la història del PCE és "de violència, txeques, passejos, odi i totalitarisme" contra tots els espanyols, "inclosos els d'esquerres". Per això, creu que el millor homenatge seria "que els joves coneguin el seu passat criminal i genocida sense manipulacions"; i proposa com a alternativa que el segell recordi el 86 aniversari de la matança de Paracuellos. En un comunicat, la formació de Santiago Abascal al Parlament Europeu ha indicat que Correus està dirigida per un "amic personal" del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i ha recordat a més en una carta enviada als comissaris europeus de Justícia i Cultura, que el Parlament Europeu va condemnar el comunisme en 2019 per ser una "ideologia criminal que ha alimentat als pitjors règims totalitaris i provocat desenes de milions de morts a Europa i a tot el món".

Així mateix, Ciutadans exigeix la dimissió del president de Correus, ja que creu que commemorar el segle de vida del Partit Comunista "és commemorar l'odi, el crim i la misèria". "Contravé, a més, la resolució europea de 2019 sobre el comunisme i el nazisme. Taca la imatge d'Espanya i és una vergonya", van avisar els 'taronges'. 

A l'altra cara de la moneda, se situa el ministre de Consum i líder d'IU, Alberto Garzón, que ha qualificat de "vergonyosa i simptomàtica" la decisió d'una jutgessa de suspendre cautelarment l'emissió del segell commemoratiu del PCE. A través d'un missatge a Twitter ha defensat que el PCE "va ser pare indispensable de la democràcia i de la Constitució espanyola". "Una associació ultra demana que no s'emeti un segell d'homenatge a un partit legal que va ser pare -indispensable- de la democràcia i de la Constitució espanyola i una jutge aprova cautelars per a suspendre el llançament. Vergonyós i simptomàtic", ha escrit Garzón.