El jutjat d'Arganda del Rey ha prohibit la difusió del vídeo amb les imatges d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Raül Romeva a la presó d'Estremera, segons ha informat TV3.

El jutge ha decidit ordenar la retirada del vídeo després de la denuncia que ha presentat l'advocat de Junqueras i Romeva, Andreu Van den Eynde. El vídeo va aparèixer al diari Ara, i també a La Sexta.

El jutge també ordena la retirada de totes les imatges amb el suport que s'hagin publicat. L'ordre només afecta les imatges on apareixen Junqueras i Romeva, i no pas a Forn, perquè la denúncia era de l'advocat dels dos primers.

El centre penitenciari està investigant si l'autor del vídeo és Alejandro F., reclús de l’MDR7 (Mòdul de Respecte 7) de la presó, que va sortir de permís i va trencar la condemna el passat 3 de juny. Estava considerat un reclús de confiança de la direcció de la presó d’Estremera.

Andreu Van den Eynde va enviar dimecres un fax al director del centre penitenciari demanant que s'iniciés una investigació amb l'objectiu de "protegir" els seus clients i impedir que es tornés a produir una situació semblant. Per a l'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, algú ha fet "negoci" amb les imatges.