Luis Medina, el fill de Naty Abascal i el difunt duc de Feria, no para de reiterar que "està molt tranquil" davant la imputació que té oberta com a presumpte estafador per la comissió que va rebre de l'Ajuntament de Madrid en la venda d'unes mascaretes defectuoses en plena primera onada de la pandèmia per la covid.

Aquesta tranquil·litat, en part, de ben segur deriva perquè econòmicament no es veurà afectat. El jutge que ha obert la querella plantejada per la Fiscalia, assegura que Medina tan sols té 247 euros al banc i demana plantejar altres responsabilitats civils que puguin fer-li "pagar" les responsabilitats que té en el cas.

Un iot de luxe

Però no només això. Medina, que es defineix com un empresari que fa negocis a Alemanya on assegura que "aquesta mena de comissions són normals", també s'ha tret de sobre els bons bancaris que va comprar de més del milió d'euros que va guanyar en comissions. Així doncs, el jutjat 47 ha preguntat a la Fiscalia i les acusacions que proposin noves mesures econòmiques d'embargament. Cal recordar que, segons la denúncia d'Anticorrupció, Luis Medina Abascal va invertir el seu milió de dòlars en dues coses: un iot que va posar a nom d'una societat gibraltarenya i que va batejar com a “Fira” i dos bons bancaris. Segons el jutge aquests dos bons ja no estan al seu poder.

Marxa d'Espanya

L'estratègia de Medina per evitar la justícia i les seves responsabilitats no té aturador. En paral·lel, ha marxat d'Espanya, en concret a l'illa portuguesa de Tavira. Medina va parlar abans de marxar amb els reporters que l'esperaven a casa. Seguint amb un posat altiu va reiterar que estava "molt tranquil" i va afegir: "No tinc res preparat perquè no he fet res dolent i confio en la justícia. Estic esperant que la causa s'arxivi, no em queda cap altra opció que esperar". A més, ara nega que l'altre comissionista, Alberto Luceño, sigui el seu amic o soci. 

L'assumpte té diversos protagonistes. També s'apunta a un cosí d'Almeida, Carlos Martínez Almeida, com a punt de connexió entre Medina i el govern municipal. De fet, el mateix Medina ha reconegut que li van parlar d'un familiar de l'alcalde i que va percebre un 8% de la venda en concepte de comissió tot i que és inferior al milió que Anticorrupció assegura que es va embutxacar, la resta va anar per Luceño. 

Les comissions, que sobrepassen els sis milions d'euros tenen un altre responsable, el citat empresari Alberto Luceño, que presumptament va obtenir més beneficis, la mesura podria afectar un nombre més gran de béns físics, com un habitatge a Pozuelo de Alarcón (Madrid) valorat en més d'un milió d'euros i tres places de garatge i un traster. També tres Rolex, dos d'or i un d'acer, valorats en 26.000, 9.900 i 6.550 euros, respectivament i nits d'hotel a Marbella amb una despesa total de 60.000 euros.