El cas de les mascaretes defectuoses de l'Ajuntament de Madrid que la Fiscalia titlla de corrupció pel pagament, per part del consistori de l'alcalde José Luis Martínez Almeida, de més de sis milions d'euros a comissionistes obre un nou capítol coincidint amb les vacances de Setmana Santa. Un dels dos comissionistes és ben famós a la premsa del cor. Luis Medina, fill de Naty Abascal i el difunt duc de Feria, ha marxat d'Espanya tan bon punt va conèixer la notícia que quedava imputat per presumptes delictes de blanqueig i estafa.

Luis Medina isntagram Naty Abascal

On comença i on acaba la premsa groga i la judicial en aquest cas és difícil de diferenciar. De fet, ha estat la periodista del cor Lidia Lozano qui ha donat la notícia. I també va ser, en aquest cas la revista Hola, qui va publicar les imatges del iot pagat amb els diners del consistori d'Almeida amb el qual va derivar una part dels beneficis el teòric 'empresari' Luis Medina. Amb aquestes fetes, va ser quan Fiscalia Anticorrupció va detectar l'alarma i va començar a investigar el cas fa dos anys, el 2020 i just després de la primera onada per covid.

Marxa a Portugal

Medina va parlar abans de marxar amb els reporters que l'esperaven a casa. Seguint amb un posat altiu va reiterar que estava "molt tranquil" i va afegir: "No tinc res preparat perquè no he fet res dolent i confio en la justícia. Estic esperant que la causa s'arxivi, no em queda cap altra opció que esperar". A més, ara nega que l'altre comissionista, Alberto Luceño, sigui el seu amic o soci. La nova residència de Medina és Portugal, a l'illa de Tavira.

El jutge també estudia l'embargament dels seus béns. L'assumpte té diversos protagonistes. També s'apunta a un cosí d'Almeida, Carlos Martínez Almeida, com a punt de connexió entre Medina i el govern municipal. De fet, el mateix Medina ha reconegut que li van parlar d'un familiar de l'alcalde i que va percebre un 8% de la venda en concepte de comissió tot i que és inferior al milió que Anticorrupció assegura que es va embutxacar, la resta va anar per Luceño. A més, el fill de Naty Abascal corrobora que no se n'ha d'amagar perquè aquesta mena de gestions "també es tanquen a Alemanya i no passa res". Un argumentari que, de moment, no convenç Anticorrupció ni al mateix jutge madrileny que ha acceptat la querella i tirar endavant la investigació.

Iot i cotxes

En paral·lel, el que és segur és que el jutge ha aprovat cridar a declarar els dos acusats i els testimonis necessaris. En el cas de Luis Medina pel seu iot de 325.515 euros. En el cas d'Alberto Luceño, que presumptament va obtenir més beneficis, la mesura podria afectar un nombre més gran de béns físics, com un habitatge a Pozuelo de Alarcón (Madrid) valorat en més d'un milió d'euros i tres places de garatge i un traster. També tres Rolex, dos d'or i un d'acer, valorats en 26.000, 9.900 i 6.550 euros, respectivament.