El magistrat grec Llins-Alexandre Sicilianos va ser elegit aquest dilluns com a nou president del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), amb seu a Estrasburg, càrrec en el qual substituirà l'italià Guido Raimondi. Els 47 jutges del Tribunal van elegir aquest magistrat, que forma part del mateix des de 2011 i que començarà a exercir el seu nou càrrec el proper 5 de maig.

Des de febrer de 2017, Sicilianos presideix la Sala Primera i des de maig passat era vicepresident del Tribunal. El nou president només estarà un any al seu nou càrrec, ja que el seu mandat com a jutge expira el maig de 2020. Entre les seves funcions, està la presidència de la Gran sala de 17 jutges del TEDH.

Sicilians (Atenes, 1960), està en excedència com a advocat del Tribunal Suprem i el Consell d'Estat del seu país, i com a professor de la Facultat de Dret de la Universitat d'Atenes. Ha estat vicepresident i ponent del Comitè de Nacions Unides per a l'eliminació de la discriminació racial i membre del Comitè executiu de l'Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea.

Les votacions per elegir el nou president es realitzen a porta tancada i no es fa pública l'existència d'altres candidatures ni el nombre de vots obtinguts.