El jutge degà de Sevilla, Francisco Guerrero, ha convocat a una concentració aquest dimarts 14 de novembre a tots els jutges de Sevilla als baixos de l'edifici de l'Audiència de Sevilla. El motiu principal d'aquesta concentració és expressar el rebuig dels magistrats i jutges a les referències contingudes en l'acord entre el PSOE i Junts, específicament en tot el relacionat amb el 'lawfare' o la judicialització de la política i les seves possibles conseqüències. En una circular emesa aquest dilluns, signada pel mateix Guerrero, insta la presència activa de la comunitat judicial a les 13.00 hores d'aquest dimarts 14 de novembre. El propòsit és clar: manifestar una "adhesió expressa" al contingut d'un document difós per les associacions judicials la setmana passada que mostrava el seu rebuig frontal al pacte entre PSOE i Junts i a la llei d'amnistia.

Així doncs, la mesura que ha portat a aquesta mobilització és part del pacte entre el PSOE i Junts per investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Es tracta de la creació de comissions parlamentàries destinades a investigar el 'lawfare' dirigit contra polítics i partits independentistes catalans.

El comunicat emès per Francisco Guerrero aquest dilluns
El comunicat emès per Francisco Guerrero aquest dilluns

La invitació a la concentració la fa extensiva al president de l'Audiència Provincial, als presidents de les sales contencioses administratives i socials, al fiscal cap i als Col·legis d'Advocats, Procuradors i Graduats Socials “per al seu trasllat a tots aquells que estiguin interessats” a participar en la concentració. Cal recordar que les quatre principals associacions judicials, tant conservadores com progressistes, van emetre el dijous passat un comunicat conjunt en el qual criticaven una de les mesures contingudes en el pacte entre PSOE i Junts per a fer president del Govern a Pedro Sánchez: la creació de comissions parlamentàries per a investigar el supòsit 'lawfare' contra polítics i partits independentistes catalans.

El PSOE registra la llei d'amnistia en solitari al Congrés dels Diputats

El PSOE ha registrat la llei d'amnistia aquest dilluns pocs minuts abans de les sis de la tarda al Congrés dels Diputats, segons consta a la intranet del Registre de la cambra baixa. Tot i que volien que la norma tingués la signatura de tots els grups que donen suport a la investidura de Pedro Sánchez (Sumar, Junts, ERC, Bildu, PNB i BNG), els socialistes han tirat pel dret davant la falta d'acord amb la resta de formacions. Es tracta d’una llei, avançada per ElNacional.cat, que assegura que millorarà la “convivència” a Catalunya i que preveu perdonar una setantena de policies espanyols encausats pel Procés a banda de centenars d’independentistes. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, en donarà els detalls a partir de les 7 de la tarda. Es tracta del mateix text acordat pel PSOE i Junts i remès a la resta de grups aquesta passada matinada.