Els exdiputats de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant i Antonio Baños han estat citats a declarar davant del jutjat d'instrucció 10 de Madrid el pròxim 25 de febrer imputats per delictes de desobediència perquè es van negar a respondre a Vox durant el judici al procés al Tribunal Suprem. 

Reguant i Baños van ser citats a declarar com a testimonis de Vox durant el transcurs del judici i en el moment de contestar a les preguntes de l'acusació popular, els dos exdiputats es van negar a testificar al·legant objecció de consciència davant d’una formació obertament masclista i xenòfoba. En aquell moment ja van manifestar que no es podia “normalitzar la presència de l’extrema dreta en un judici discutible i de caràcter polític”. 

Davant la negativa de testificar, Manuel Marchena, president del tribunal, els va imposar una multa de 2.500€ a cadascú, que va ser sufragada amb les aportacions de la ciutadania a la caixa de solidaritat. 

Reguant, Baños i la portaveu del secretariat nacional de la CUP, Maria Rovira, oferiran una roda de premsa aquest divendres a les 11 hores a la seu del partit.