El jutge de l'Audiència Nacional encarregat de la instrucció dels atemptats de Barcelona i Cambrils, Fernando Andreu, va demanar als Mossos d'Esquadra que li enviessin directament a ell els informes i atestats sobre els atacs terroristes, segons informa El Español.

L’intendent Miquel Justo Medrano, de la Comissaria General d'Informació dels Mossos i present a les reunions de coordinació dels diferents cossos policials que investigaven els atacs del 17 d’agost, va enviar un correu al major Josep Lluís Trapero, on li explicava aquesta instrucció del magistrat Andreu, segons el rotatiu.

Hauria estat després d’una reunió de coordinació, que el jutge de l'Audiència Nacional va cridar al seu despatx al representant dels Mossos d'Esquadra i li va demanar que li lliuressin a ell "directament sense que els veiessin la resta, en una clara acció de demostració de confiança cap a nosaltres", segons recull el correu. El magistrat volia rebre informació directa dels Mossos, independentment dels informes que fes la Guàrdia Civil o el Cos Nacional de Policia.