La jutge Carmen Rodríguez Medel ha arxivat les denúncies contra la jove nazi de Madrid, Isabel Peralta, malgrat les desqualificacions antisemites que va proferir en un homenatge a la División Azul pro-nazi, segons informa Info Libre.

Segons la magistrada, el cas s'ha d'inscriure en la llibertat d'expressió i afirma que no detecta que "hi hagi una incitació que suposi un perill per als jueus en els termes exigits jurisprudencialment". La jutge també argumenta que no hi ha "cap grup que s'adhereixi a la publicació del discurs anunciat que rumiï dur a terme cap acte d'hostilitat o que reflecteixi que s'ha incrementat el seu odi o menyspreu cap als jueus".

La jove nazi va proclamar en l'acte que "el jueu és el culpable", que la División Azul va lluitar contra això, i va insistir en la tesi conspirativa hitleriana que el comunisme era una invenció jueva destinada a enfrontar els obrers "i acabar amb l'ideal de les nacions". Peralta usa el llenguatge obrerista del nazisme i se sent una incompresa. Està convençuda que acabarà a la presó malgrat que ella desitja una guerra "ideològica sense metralletes". Però no té por, perquè és un "prejudici burgès" i no pensa demanar perdó a ningú. Per tot plegat, ja ha trencat vincles familiars. Viu sola, explica que el seu pare "ha intentat per tots els mitjans que no fos feixista" i fins i tot li tirava els llibres, "no volia de cap manera que seguís aquesta ideologia". Per aquest motiu, la va fer fora de casa. "No tolera la meva ideologia", assenyala.

La jutge ha tancat el cas sense "practicar cap diligència d'investigació" i ho ha fet en menys de 24 hores, amb una rapidesa notòria. L'únic matís és que l'arxiu és provisional, cosa que significa que es podria reobrir si apareguessin més proves.

La magistrada d'aquest cas és la mateixa que, en vigílies de les eleccions autonòmiques de Madrid, va denegar a la Fiscalia una mesura cautelar per retirar un cartell de Vox on es presentava els menors immigrants que estan sols (menas) com si rebessin 4.700 euros mentre els jubilats només n'obtenen 426.