La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Múrcia ha suspès, de manera cautelar i mentre dura la tramitació del recurs interposat pel ministeri d'Educació, l'execució de l'anomenat pin parental, és a dir, les instruccions de la conselleria d'Educació i Cultura de Múrcia que permetien als pares i mares "manifestar la seva conformitat o disconformitat" amb la participació dels seus fills menors en activitats complementàries a la docència, en concret sobre educació sexual.

El pin parental és la iniciativa estrella del partit d'ultradreta Vox, que va aconseguir sumar PP i Ciutadans a la seva demanda com a contrapartida a l'hora de donar suport a la constitució d'un govern autonòmic presidit pels populars.

A la pràctica, el pin parental és un paper que permet que els pares puguin decidir vetar les activitats externes que qüestionen les seves conviccions morals, ideològiques o religioses a les escoles. L'objectiu és que els pares dels nens i nenes decideixin si els seus fills han d'anar o no a aquestes activitats. I està dirigit, majoritàriament, a xerrades contra l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

El Govern murcià "acata"

Per la seva banda, el conseller de Presidència i Hisenda de Múrcia, Javier Celdrán, ha afirmat que el Govern regional "acata" la suspensió cautelar de el pin parental i ha afirmat que els serveis jurídics de la Comunitat analitzaran l'acte i els passos a seguir a partir d'ara.

En la roda de premsa i a l'ésser preguntat per aquest assumpte, Celdrán ha afirmat que l'Executiu murcià ha tingut coneixement de l'acte aquest mateix dijous i acata la suspensió "com no pot ser d'una altra manera".

"Els nostres serveis jurídics estan treballant en això", segons Celdrán, que ha assenyalat que el Govern regional ha d'estudiar amb "més detall" l'abast d'aquest acte, que ha considerat "inusualment extens per a un assumpte d'aquesta envergadura".

"Hem de estudiar-lo, són els serveis jurídics els que van marcant els passos des del Govern regional", segons Celdrán, que ha afirmat que l'Executiu "respecta a l'màxim" el que fan els seus assessors jurídics "quan un assumpte entra en l'àmbit judicial ".

En aquest moment, ha insistit que el Govern regional ha d'estudiar "pas a pas" aquest acte i ja veurà més endavant quins passos a seguir.

No obstant, ha corroborat que la intenció de el Govern regional és tirar endavant el decret de l' 'veto parental' i "seguir avançant" perquè és el compromís que va adquirir en l'acord de pressupostos "per convicció".