L'Associació Espanyola d'Advocats Cristians s'ha querellat contra Netflix per emetre a l'estat la pel·lícula 'La primera temptació de Crist'. Un jutge de Colmenar Viejo, a Madrid, ha admès a tràmit la querella i considera que la pel·lícula "fa escarni dels dogmes cristians presentant Jesucrist com un inepte i homosexual". Des d'aquesta associació ultracatòlica defensen que l'argument del film "evidencia la intenció d'injuriar, humiliar i menysprear la fe catòlica amb el propòsit de ferir els sentiments religiosos dels cristians". A més, s'escandalitzen perquè presenten un "Jesús gai que torna a casa per presentar un amic a la Sagrada Família". 

La querella també destaca que insulten "el fill de Déu dient-li fill de puta i que es presenta la verge Maria com un objecte sexual de Déu pare". Per tot plegat, la presidenta d'Advocats Cristians, Polonia Castellanos, recorda que "els delictes contra els sentiments religiosos estan tipificats a 22 països de la Unió Europea amb penes molt dures". La pel·lícula es va estrenar el desembre de l'any passat i es presenta com una comèdia brasilera dirigida per Rodrigo Van Der Put.

La trama es basa en un viatge de Jesucrist durant quaranta dies pel desert i quan torna a casa, els pares el reben amb una festa per celebrar el seu aniversari. Allà, li expliquen que va ser adoptat per Josep però que el seu veritable pare és Déu. A Brasil van retirar la pel·lícula i els actors van ser atacats amb còctels molotov per grups religiosos. Posteriorment, el Suprem d'aquest país va ordenar anular l'ordre judicial de retirada d'aquesta pel·lícula per defensar la llibertat d'expressió de tothom.

Advocats Cristians treballa per querellar-se. També són els autors del judici contra Willy Toledo per "cagar-se amb Déu i la verge" a través de Facebook. O també contra la Patronal Espanyola de l'Avortament per una publicitat que no els hi va agradar.