La justícia belga ha decidit unificar les euroordres dels consellers a l’exili Toni Comín i Lluís Puig amb la de Carles Puigdemont i els citarà tots tres el 16 de desembre. El jutge ha acceptat la petició dels consellers d'ajornar l'audiència sobre la tercera euroordre i ha unificat el cas amb el del president a l'exili. 

Un cop acceptades ambdues peticions, ara la defensa dels consellers presentarà el document de defensa el 25 de novembre i la fiscalia tindrà fins al 5 de desembre per entregar les seves conclusions. El document final serà el 12 de desembre i la vista oral de Puigdemont, Comín i Puig se celebrarà el 16 de desembre.

En sortir de la Cambra del Consell de Brussel·les (tribunal de primera instància), Comín ha explicat que defensarà la seva immunitat com a eurodiputat i que per tant no se'l pot extradir. A més, ha recordat que a "Espanya no es respecta la separació de poders" i que, per tant, no tindria un judici just. 

En la mateixa línia, ha apuntat que "el Consell d'Europa considera que una de les justícies més polititzades d'Europa és l'espanyola".

El conseller Puig ha celebrat, en una piulada, un nou pas endavant per continuar aquesta lluita que ens uneix a tots els demòcrates".

El procés de Puigdemont va arrencar fa dues setmanes i la Fiscalia belga ha demanat la seva entrega pels delictes de sedició i malversació, tal com demana Espanya. Per la seva banda, la vista de Puig i Comín s'ha celebrat avui a la Cambra del Consell de Brussel·les després que tots dos s'entreguessin la setmana passada a les autoritats del país i rebutgessin ser extradits a Espanya.

Els dos polítics independentistes van quedar llavors en llibertat sense fiança, però amb mesures cautelars que els impedeixen sortir del país sense permís judicial.