El sindicat policial Jusapol ha anunciat aquest dilluns a través del seu portaveu, Antonio Vázquez, que tornaran a Barcelona per "acabar la manifestació" que "va rebentar el Govern". En roda de premsa a Madrid, Vázquez ha exposat diverses accions que tenen la intenció de tirar endavant des del sindicat després de la mobilització que van protagonitzar el passat dissabte a Barcelona, la qual va provocar enfrontaments entre els Mossos d'Esquadra i els manifestants independentistes, que protestaven contra la presència dels policies a la ciutat.

El primer acte que faran serà concentrar-se davant de la seu del PSOE el pròxim dijous 4 d'octubre per demanar la dimissió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per "no haver condemnat les agressions que vam patir".

En aquest mateix sentit, el sindicat policial també ha demanat la dimissió dels presidents dels quatre sindicats majoritaris dels cossos policials espanyols. També en aquest cas per no haver condemnat els fets succeïts el passat dissabte a Barcelona. 

Fixant-se en el Govern de la Generalitat, Vázquez ha anunciat que des del sindicat presentaran denúncies contra el president de la Generalitat, Quim Torra, i contra el conseller d'Interior, Miquel Buch. A més, ha afirmat que demanaran que s'obrin comissions d'investigació tant al Parlament de Catalunya com al Congrés dels Diputats per aclarir "què va passar el dissabte durant la manifestació". Jusapol ha denunciat que durant la seva "marxa pacífica" per Barcelona van patir "insults, escopinades i atacs amb àcid corrosiu". Han lamentat també que haguessin de desconvocar els actes a plaça Catalunya perquè "els independentistes volien rebentar la manifestació". Va ser aleshores quan, segons el sindicat, "un company va acabar amb el nas trencat". 

Per últim, Jusapol ha desmentit les paraules del conseller d'Exteriors, Ernest Maragall, qui va assegurar que el sindicat era "el braç armat de Ciutadans", afirmant que ells no tenen vincles amb cap partit polític.