Junts per Catalunya no preveu un pla B que no passi per la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, tampoc la del vicepresident Oriol Junqueras, encara que sortís de la presó. Així ho ha reiterat aquest dissabte la cap de campanya de JuntsXCat i diputada electa, Elsa Artadi, que ha assegurat que investir un altre president seria "acceptar el 155" i "alterar" els resultats de les eleccions del 21-D.

Tot i això, en una entrevista al programa Via lliure de Rac 1, Artadi no ha aclarit com es podria materialitzar la investidura de Puigdemont, que de moment continua a Bèlgica. En aquest sentit, Artadi ha deixat la porta oberta que es faci de manera telemàtica. “Hi ha deiverses maneres d'investir el president de la Generalitat, el reglament dona marge”, ha dit, i ha recordat que és la Mesa la que haurà de decidir la forma de la investidura. "La forma és el menys important, no fer-ho tindria conseqüències molt greus", ha reivindicat, tot i reconèixer que "el Govern ha de governar des d'on ho ha fet sempre i no des de l'estranger".

En ser preguntada per si invesitirien Oriol Junqueras en cas que sortís de la presó i Puigdemont no pogués tornar, Artadi ha reconegut que "haurem d'esta atents" a la decisió judicial que es prendrà el proper dia 4 de gener" i que en funció de quina sigui "poden passar moltes coses", però ha defensat que l'electorat ha donat suport a Puigdemont perquè sigui president i que seria "deshonest" canviar el seu discurs després de les eleccions.

En aquest sentit, ha defensat que de "president de la Generalitat ja en tenim" i ha reivindicat Junqueras com a vicepresident del Govern legítim i del nou executiu. "No tenim voluntat de proposar ningú més que Junqueras com a vicepresident", ha argumentat.

Artadi ha aprofitat l'entrevista per tornar a posar la pressió a Madrid i l'ha reptat a acceptar els resultats del 21-D i a retirar l'article 155. "Demanem que retiri el 155, que es deixi de promoure una macrocausa contra l’independentisme, que es deixi de perseguir la gent i que (Rajoy) escolti i dialogui", ha reclamat.