Un cop ERC ha proposat el nom de Roger Torrent com a nou president del Parlament i l'ha comunicat als diputats de Junts per Catalunya, els dos grups han segellat l'acord per a la investidura tant del nou responsable de la Cambra com també del president, Carles Puigdemont.

Així ho han fet saber en un comunicat on s'assegura que els dos grups han arribat a l'acord de votar la candidatura de Roger Torrent a president del Parlament i "en la línia de restitució de les institucions", també han acordat donar suport a la candidatura a la presidència de la Generalitat de Carles Puigdemont.

Els republicans han confirmat que amb aquesta entesa es comprometen a acceptar la proposta que faci JuntsxCat per a la investidura.

Aquest acord s'emmarca en el pacte que van tancar la setmana passada a Brussel·les Puigdemont i la secretària general d'ERC, Marta Rovira.

Amb tot, fins que no s'ha conegut el nom del candidat republicà al Parlament no s'ha donat per tancat formalment l'acord per a la investidura de Puigdemont, que s'haurà de dur a terme, segons ha apuntat el president, en primera volta, deu dies després de la posada en marxa de la Cambra.

Un cop constituït el Parlament, doncs, Torrent començarà els contactes amb la resta de grups, tal com estableix el reglament, abans de proposar la candidatura de Puigdemont per a la presidència. Durant les negociacions, el president ha assenyalat la voluntat de no dilatar el procés i plantejar la primera volta de la investidura abans de finals de mes.