De tots els representants polítics que han vingut fins als jutjats de Berga, només un ha estat rebut amb hostilitat. "Botifler", han cridat a Jordi Turull, de Junts per Sí, quan ha sortit dels jutjats després de donar el seu suport a Montserrat Venturós. 

La detenció que han fet els Mossos aquest matí a casa l'alcaldessa i sense previ avís a cap diputat de la CUP i sense esperar que Venturós arribés a l'Ajuntament, ha despertat recels entre la CUP i Junts pel Sí, que s'han pogut veure davant la mateixa porta dels jutjats.

Dins els jutjats, segons ha pogut saber El Nacional, Jordi Turull i Jordi Sánchez (ANC) s'han quedat a la planta d'entrada de l'edifici judicial, mentre que els regidors de l'Ajuntament de Berga i els representants de la CUP, han baixat a esperar Venturós al passadís de la sala de vistes. Turull i Sánchez no han baixat fins que no ha acabat de declarar.

Fora, els regidors i diputats de la CUP, encapçalats per Anna Gabriel, han estat allunyats de Jordi Turull, i Turull ha hagut de respondre als retrets que ha fet l'advocat Benet Salellas per com s'ha fet la detenció. 

Turull ha tret pit dient que "ens volen dividir, volen que ens enfrontem. No ho aconseguiran i per tant el tema d'avui és un Estat Espanyol, l'únic d'Europa, que no ha condemnat el franquisme perquè està recuperant els pitjors tics del franquisme".

El Govern de Catalunya ha donat ple suport a l'alcaldessa, ha recordat Turull. "En Benet sap perfectament del costat de qui estem", ha exposat i ha destacat com a adversari l'Estat Espanyol i no pas la CUP. 

El diputat de Junts pel Sí ha tancat files dient que si això afectés la negociació dels pressupostos "ens haurien guanyat". I ha incidit en el fet que el que cal ara "és fer-ho més bé, fer-ho més ràpid, perquè com més aviat deixem de dependre de l'Estat espanyol, millor". 

Amb tot, Turull ha dit que "algú té interès en despistar el tema i els Mossos actuen com a policia judicial". "El tema és qui dona l'ordre", ha insistit.

I ha atacat l'Estat Espanyol: "Això no va d'independència si o no, això va de democràcia i sobre la llibertat d'expressió. L'Estat espanyol ha perdut absolutament els papers".