Junts per Catalunya reclama que es reverteixi el decret del govern espanyol que va facilitar deslocalitzar les seus d'empreses catalanes durant el procés el 2017. El portaveu de Junts, Josep Rius, ha incidit també que després se sancionin les que no vulguin tornar i s'incentivin amb mesures fiscals les que estiguin a Catalunya. Ho ha dit en una entrevista a SER Catalunya on també ha desvinculat aquesta acció de l'aprovació o no dels decrets que engloben mesures socials al Congrés aquest dimecres. Sobre l'opció de tirar endavant els decrets a través d'un projecte de llei per després modificar-los durant el tràmit parlamentari, Rius ha afirmat que és insuficient perquè és un procés que es pot "eternitzar".

El portaveu ha insistit que estan en contra "d'uns quants elements" dels decrets perquè "agreugen l'infrafinançament" del Govern i poden "demorar l'efectivitat" de l'aplicació de la llei d'amnistia. "No volem que a la primera corba quedi impedida", ha dit sobre l'amnistia. Rius ha advertit que s'han de retirar els tres decrets i "refer-los temàtica per temàtica". "El PSOE confon negociar amb informar", ha asseverat. "No es pot donar la política de fets consumats", ha continuat. A banda de l'amnistia i el finançament, Rius s'ha mostrat en contra de la pujada de l'IVA de l'electricitat i el gas i ha demanat que l'IVA de l'oli sigui zero.

També s'ha mostrat contrari a la proposta de digitalització de la justícia, ja que, tot i admetre que és "necessària", ha apuntat que "no té en compte, en el cas de Catalunya, les competències penitenciàries i en Mossos d'Esquadra i que, per tant, hi ha un percentatge d'aquesta digitalització que haurà d'acabar assumint la Generalitat".

Estudien la filtració del cas d'assetjament de Casol

Sobre la nova denúncia per assetjament de la diputada de Junts Cristina Casol davant l'Oficina d'Igualtat del Parlament, el portaveu de la formació s'ha mostrat "preocupat" pel fet que s'hagi trencat el "principi de confidencialitat". Així doncs, ha informat que s'estan "estudiant mesures per veure com s'ha trencat aquest principi" i com s'ha filtrat el cas de Casol als mitjans de comunicació. La diputada de Junts va denunciar el seu grup parlamentari el novembre. Casol, número 2 per Lleida a les eleccions del 2021, va acudir a l'Oficina d'Igualtat del Parlament per denunciar un presumpte cas d'"assetjament per raó de gènere". La cambra va activar el protocol d'igualtat, i ara hi ha una investigació que porta l'empresa externa Institut de Treball Social i Serveis Socials (Intress).