El president Carles Puigdemont es presentarà el 21-D com a cap de llista de Junts per Catalunya. És la marca electoral que ha escollit el PDeCAT per les properes eleccions. Fonts de l'entorn del president han confirmat que serà el candidat. Aquesta denominació ha estat registrada aquest dilluns davant la Junta Electoral Central, com a modificació de la coalició registrada en un primer moment, sota el nom Pacte Democràtic. 

Així consta en la llista de les coalicions electorals de la Junta Electoral. La candidatura hi apareix amb l'abreviació JuntsxCat i està formada pels partits PDeCAT i CDC, amb l'objectiu de poder mantenir les quotes de la campanya electoral.

El nom s'ha conegut dos dies abans del consell nacional del partit d'aquest dimecres a les 19 hores, que ha de servir per definir les llistes del partit, que encapçalarà Puigdemont i que vol comptar amb la presència de persones independents. Es dona la circumstància que, quan l'extinta Convergència va fer el seu congrés de refundació, es van posar tres noms sobre de la taula: Partit Demòcrata Català —que va ser l'escollit—, Partit Nacional Català i, precisament, Junts per Catalunya. Era l'opció votada per Carles Puigdemont i Artur Mas, però va caure en la primera ronda de votació.

D'aquesta manera, es descarta l'opció de presentar-se amb la fórmula de la coalició d'electors, a la qual el president Puigdemont va donar suport en un primer moment. La iniciativa ja ha recollit 40.000 signatures, però té diversos inconvenients, com el de no tenir espai en els blocs electorals dels mitjans de comunicació públics o no tenir dret a subvencions públiques.