El president Carles Puigdemont no tornarà a Catalunya abans del 21-D. Així ho asseguren fonts de l'equip de campanya de Junts per Catalunya, que sostenen que aquesta possibilitat no ha estat mai damunt la taula.

"Ja sabem que si el portem tindrem més diputats, però no ho farem. No arriscarem la seva seguretat i la seva llibertat per treure més vots", ha assegurat un membre de la direcció de la candidatura.

Els rumors sobre la possibilitat d'un retorn de Puigdemont s'havien vist atiats per les informacions que apunten que Interior ha decidit reforçar les fronteres davant de l'avís dels serveis d'informació policials que asseguren que els promotors de la campanya del president li demanen un míting a Catalunya per aconseguir un cop d'efecte en el darrer tram de la cursa electoral.

La Justícia belga va tancar aquest dijous l'euroordre contra Puigdemont i els consellers que l'acompanyen a Brussel·les en considerar que ha quedat sense objecte després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena decidís aturar aquesta via. D'aquesta manera s'han aixecat també les mesures cautelars que se li havien imposat des del passat 5 de novembre i tant el president com els conselleres tenen llibertat per sortir de Bèlgica.

Això no obstant, els advocats els han aconsellat que no abandonin el país, ja que si es desplacen a un altre territori, més procliu a escoltar els arguments de l'Estat espanyol, l'euroordre es podria reactivar.