Diputats de Junts per Catalunya, la CUP i els comuns han fet una visita aquest dijous a l'activista islàmic Mohamed Said Badaoui, internat al CIE de Barcelona des del passat 21 d'octubre, pendent de l'execució d'ordre d'expulsió sobre la qual l'Audiència Nacional va rebutjar les mesures cautelaríssimes de suspensió. En la delegació que ha visitat l'activista aquest dijous hi ha faltat el representant d'Esquerra Republicana, que no hi ha pogut assistir. En declaracions després de la visita a Said Badaoui, el diputat de Junts Pere Albó ha defensat l'arrelament a Catalunya de l'activista, on "és pare de família i té unes responsabilitats". "Ens sembla que per qüestions d'humanitat bàsiques, més que una expulsió és una pena de desterrament", ha criticat Albó, que ha expressat el seu absolut rebuig a aquesta decisió.

Per altra banda, a diputada d'En Comú Podem Jessica González Herrera ha denunciat "islamofòbia d'Estat" en el cas de Badaoui. "D'alguna manera entenem aquesta persecució política com un càstig i com un missatge a la població migrada i a la població musulmana, aquí també tenim un cas de racisme estatal, però també d'islamofòbia d'estat, segons el qual si participes, si t'impliques, si no estàs callat, potser et passen aquestes coses", ha subratllat la diputada dels comuns. "Que una persona que fa 30 anys que viu a Catalunya estigui en un CIE, una presó per a immigrants, no té cap mena de sentit i per això també el suport que li estem donant a escala institucional, parlamentari i de partits i organitzacions polítiques", ha afirmat González.

La diputada de la CUP i candidata a l'Alcaldia de Barcelona, Basha Changue, ha qualificat el cas de repressió política, i ha explicat que aquest dijous al matí s'ha reunit amb el subdelegat de govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, que "s'ha rentat les mans" davant l'assumpte. Ha acusat Sabaté de "no tenir intenció de defensar els drets" de Said Badaoui i d'atribuir la seva detenció per la Policia Nacional a ordres del Ministeri d'Interior.

L'Audiència Nacional ha rebutjat el recurs de Badaoui

El col·lectiu de suport a Badaoui ha denunciat que dimarts l'Audiència Nacional va rebutjar un recurs per aturar l'ordre d'expulsió de l'activista. Segons el seu germà, Halal Badaoui, l'auto judicial es basa només en els informes de la policia espanyola i no ha aportat cap més prova en la seva resolució. Badaoui es troba internat al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Barcelona des de fa dues setmanes després que el jutjat de guàrdia de Reus l'envies al centre per un període màxim de 60 dies. La família està a l'espera que es resolguin altres recursos que han presentat i demanen més pressió política per aturar la seva expulsió. En el ple del Parlament del 19 d'octubre ja es va llegir una declaració institucional, que va comptar amb el suport d'ERC, Junts, CUP i comuns, que sostenia que es tracta d'un cas de "repressió política i islamofòbia per part de l'Estat espanyol, aquesta vegada mitjançant la Llei d'Estrangeria".