El temps corre i això, per a Junts per Catalunya, és un símptoma que l'acord de pressupostos és més llunyà i que les expectatives són "baixes". La portaveu del grup parlamentari del partit, Mònica Sales, ha advertit que "cada cop ho veiem més lluny per la falta de voluntat del Govern". En aquest sentit, critica que l'executiu d'ERC "confon una negociació amb supeditació". Les paraules de Sales arriben unes hores abans que una delegació de la formació es reuneixi amb els republicans al Palau de la Generalitat per abordar l'estat de les negociacions. Amb tot, Sales ha insistit en l'"oferta" del seu partit per acordar-los, explicant que mantenen "com a punt de partida" les propostes que Junts va traslladar al Govern el passat 30 de novembre en matèria de fiscalitat o de suport a projectes com el Hard Rock, la B-40 o l'ampliació de l'aeroport del Prat.

 

La diputada Mònica Sales, però, ha assenyalat que "les discrepàncies encara són moltes" perquè "el Govern no accepta reduir la fiscalitat, ni fixar ajudes a les empreses per pagar la factura energètica, ni donar suport a la Formació Professional com tampoc tirar endavant els grans projectes de país —en referència al Hard Rock, el Quart Cinturó i l'ampliació de l'aeroport—". Des de Junts, es mostren "escèptics" per "l'actitud erràtica del Govern": "Primer, va tancar un acord amb un soci minoritari; després, va apostar pel PSC; i ara fa pocs dies va donar un xec en blanc al PSOE per aconseguir el suport del PSC, estant disposats a aprovar lleis lesives per Catalunya, com la llei d'habitatge, que vulnera competències de la Generalitat". Per tot plegat, creuen que la "manca de concreció" de l'executiu liderat per Pere Aragonès "demostra que Junts no és un soci prioritari per pactar els pressupostos".

"El Govern no és capaç de gestionar de manera eficient"

La vaga de mestres, taxistes i metges és un altre dels aspectes que marcarà l'agenda de la setmana. En aquesta línia, la portaveu de Junts al Parlament de Catalunya, Mònica Sales, ha carregat contra el Govern perquè "no és conscient de la seva debilitat parlamentària, no explica cap a on vol orientar el país i no és capaç de gestionar de manera eficient, com demostra aquesta triple vaga".

Preguntada pel sentit del vot del seu grup en la moció del PSC per refermar el suport de l'hemicicle al Quart Cinturó, Mònica Sales ha explicat que estan negociant amb els socialistes i, davant la contraproposta d'ERC, no ha avançat tampoc què faran. En el ple d'aquesta setmana, el Govern presenta dos decrets llei, relatius a la pròrroga pressupostària i a l'impost sobre el patrimoni. Junts tampoc ha revelat què votarà.