La marxa de les negociacions amb ERC inquieten la cúpula de Junts per Catalunya. Fonts d'aquest grup acusen els repúblicans de "renúncies" en relació a "l'assumpció i desplegament del mandat democràtic de l'1 d'octubre" per la qual cosa asseguren que a hores d'ara no descarten "cap eventualitat" sobre el resultat final.

"Aquesta no és una negociació sobre estructura de Govern i repartiment de càrrecs, sinó que allò fonamental és el full de ruta polític avalat per la majoria absoluta del Parlament de Catalunya", adverteixen aquestes fonts.

JxCat assegura que després de dos dies de negociacions, un cop superat el calendari de declaracions davant del Suprem, les negociacions es mantenen encara encallades al voltant de l'estructura del Govern i el repartiment de funcions.

La situació ha provocat malestar dins de JxCat on s'han aixecat veus apuntant la possibilitat d'unes noves eleccions davant la constatació d'un bloqueig en la negociació. "Esperem que en les properes hores o dies aquests dubtes d'ERC s'esvaeixin i es pugui tancar un principi d'acord", afegeixen.

El departament de Presidència se situa com un dels elements clau de la negociació, atesa la voluntat de JxCat d'investir president Jordi Sànchez, que es troba en presó preventiva a Soto del Real, la qual cosa atorga a aquesta conselleria, que hauria d'encapçalar Jordi Turull, un gran relleu polític.

A canvi, els republicans reclamen assumir competències d'aquests departament com el Portaveu, les secretaries de Comunicació i de Difusió -que fins ara compartien els dos grups a parts iguals- i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, de la qual depenen TV3 i Cataluya Ràdio.