La llista que el candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, va presentar ahir davant de l'assemblea de la federació del partit ha obtingut el suport del 76,1% dels militants un cop s'ha tancat a les 19 hores la votació telemàtica que s'havia posat en marxa a les 7 del matí. Els vots en contra de la llista han sumat un 23,1%. En la votació ha participat un 30,7% del cens.

La llista, que té com a número dos i tres els actuals regidors Neus Munté i Jordi Martí, incorpora en els primers llocs exmembres del Govern com Victòria Alsina, Damià Calvet i Ramon Tremosa així com el portaveu i vicepresident de Junts i persona propera a Carles Puigdemont, Josep Rius. Trias, que va posar com a condició al partit tenir mans lliures per tirar endavant la candidatura, ha sumat entre els candidats representants de PDeCAT, Demòcrates i MES.

Crítiques del sector Borràs

Amb tot, dins de Junts la llista que va ser presentada ahir davant l'assemblea va rebre algunes veus crítiques entre membres del partit propers a la presidenta de Junts, Laura Borràs. Els crítics argumenten que aquest sector pròper a Borràs no queda representat en la candidatura de Trias, que, per contra, recull una important representació de dirigents convergents.

Finalment aquestes crítiques s'han traduït en un 23,9% de vots. A través de la nota de premsa en què Junts ha donat a conèixer el resultat, Trias ha agraït la confiança als militants i ha descrit els membres de la seva llista com "gent molt preparada, fora de sèrie, que servirà per guanyar les eleccions, i donar resposta a les ganes de canvi que tenen els barcelonins".