Aquest dilluns, Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo confrontaran les seves propostes en un debat televisiu que pot ser decisiu per a les eleccions generals 2023 i per les opcions de cadascun d'ells de revalidar o arribar per primera vegada al capdavant del govern espanyol. Des de Deltebre, la candidata de Junts, Míriam Nogueras, ha fet referència a aquest cara a cara i ha apuntat que espera un "espectacle" entre ambdós candidats que es convertirà en una "batalla de galls" quan es tregui la "carta Catalunya": "Es discutiran per veure qui ha frenat i bloquejat més el nostre país".

🟡 Llistes electorals a les generals 2023 Catalunya

📺 Debat electoral Sánchez vs Feijóo: quan és, on veure'l i ordre d'intervenció

En aquest sentit, Nogueras ha destacat des de les Terres de l'Ebre que la candidatura que encapçala és "l'única que està en condicions de desbloquejar aquesta situació". Segons la número u dels juntaires a la cambra baixa, quan es tracta de Catalunya, "el PP i el PSOE fan el mateix". Aprofitant que es trobaven al Delta de l'Ebre, Míriam Nogueras ha volgut denunciar que la zona "no pot sobreviure de les molles que el govern espanyol de torn decideix donar" i ha instat l'executiu a "fer el que marca el territori", que és executar el pla d'acció del Delta. "L'Estat és un mal negoci per a Catalunya", ha sentenciat.

Jordi Turull: "Sobre Catalunya no hi haurà debat"

Aquest matí, també ha fet referència al cara a cara Sánchez-Feijóo el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull. En una conferència feta a l'hotel Melià Sarrià en el marc del fòrum Barcelona Tribuna, Turull ha vaticinat que "se les tindran molt" els dos aspirants a la presidència del govern estatal, però quan surti la qüestió catalana "no hi haurà debat": "Es posaran d'acord de seguida". A parer del dirigent juntaire, "més enllà de bases retòriques i que tots dos diran que estimen molt el poble de Catalunya, tots dos es posaran d'acord a l'hora de dir que cal complir la llei a Catalunya". "Al final, en qualsevol especificitat del debat sobre Catalunya, sempre es posen d'acord perquè, si els pregunten si estan disposats a complir les resolucions de l'ONU que diuen que cal canviar el Codi Penal, el debat durarà dos segons per cap", ha etzibat. Com ha assenyalat Nogueras des del Delta de l'Ebre, Jordi Turull ha apuntat que "a l'hora de reprimir l'independentisme, el PP i el PSOE són el mateix", amb l'única diferència que "uns semblen més simpàtics que els altres".