La Junta Electoral Central (JEC)  estén els seus tentacles fora de territori espanyol, i avui dimecres ha instat el president de la Generalitat, Quim Torra, a retitar el llaç groc que hi ha a la façana de la delegació del Govern a Londres La decisió de la junta electoral respon a la denuncia presentada de Ciutadans, que continua la seva particular creuada contra els llaços grocs.

La junta, reunida aquest matí a Madrid, entén que l'edifici entra dins del marc dels acords adoptats sobre aquest extrem i insisteix en l'exigència de neutralitat per part dels poders públics durant el període electoral, i la consegüent prohibició d'exhibir símbols partidistes.

L'acord de la JEC fixa com a termini per retirar el llaç les 11 del matí de demà dijous.

Precisament avui la Fiscalia de Catalunya ha presentat un querella per desobediència contra Quim Torra per negar-se a retirar els símbols de les façanes dels edificis públics, fet que ha estat qualificat pel president d'una mostra més de la repressió a que sotmet l'Estat espanyol al Govern. 

Paral·lelament, el president ha presentat una querella per prevaricació contra la Junta Electoral Central.

           

         

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat