La Junta Electoral ha prohibit a TV3 utilitzar expressions com "presos polítics" o "exili" durant la campanya de les eleccions del 14 de febrer al Parlament de Catalunya, segons una nota que ha fet pública Ciutadans. Els taronges havien presentat un recurs a l'àrbitre electoral per aquesta qüestió, per considerar que les expressions reflecteixen "falsedats al servei de la propaganda separatista".

El partit lamenta que "només en campanya, i per obligació" la televisió pública "de tots els catalans" deixa de "repetir mantres separatistes". Segons Ciutadans, la resolució de la Junta recull que TV3 ha d'evitar "pràctiques informatives que s'apartin de la legalitat vigent en perjudici de la neutralitat informativa".

Expressions com "presos polítics" o "exili", missatge electoral?

El text afegeix, també segons la formació taronja, que expressions com 'presos polítics' o 'exili' són "clarament identificables amb el missatge electoral de determinats partits polítics".

Carlos Carrizosa Ciutadans ACN

La Junta Electoral ha prohibit a TV3 utilitzar expressions com "presos polítics" o "exili" durant la campanya de les eleccions del 14 de febrer al Parlament de Catalunya, segons una nota que ha fet pública Ciutadans. / ACN 

Ciutadans subratlla que aquest és el missatge "dels partits separatistes i, lamentablement, també de Podem".

La Junta Electoral també obliga a retirar una pancarta de l'Assemblea

La Junta Electoral de Zona ha demanat la retirada d'una pancarta que l'ANC va penjar al Pont de Pedra de Girona, on cridava a votar independentista. La pancarta diu textualment:  'L'1-O vam votar sí, perseverem! Vota independència!', i equipara les eleccions del 14-F al referèndum de l'1-O.

"Una enorme pancarta també partidista que nosaltres vam denunciar a la Junta Electoral i afortunadament n'ha ordenat la retirada", ha dit el candidat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, en un acte de campanya aquest dimecres.