La Junta Electoral deixa fora de la llista de Guanyem Badalona per les eleccions municipals Marcel Vivet, qui fa poc va anunciar que aniria de número tres a la candidatura encapçalada per Dolors Sabater. El motiu de la Junta Electoral és que Vivet va ser condemnat el maig de 2022 a un any i mig de presó i inhabilitació per la seva participació en la protesta holi contra la manifestació Jusapol, a Barcelona el 2018. És a dir, que no haurà complert la pena que fa gairebé un any li va imposar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

📆 Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Badalona: tota la llista

A través de les xarxes socials, Guanyem Badalona ha difós un vídeo de Vivet, on aquest explica la inadmissió de la seva candidatura i confia a seguir treballant per a la ciutat dins i fora de les institucions.  "La Junta Electoral no ha admès la meva candidatura a les eleccions municipals d'aquest maig. Tot i això, seguiré en aquesta campanya electoral amb Guanyem Badalona", exposa i, finalment, sentencia: "Com dic: peti qui peti, seguirem participant en la lluita als carrers i a les institucions, com ho hem fet sempre". 

La inadmissió de la candidatra de Vivet no l'agafa precisament per sorpresa. Quan es va presentar ja va advertir d'aquest futur que ara viu. Conscient de la seva inhabilitació, Vivet va afirmar que feia el pas "diguin el que diguin uns papers o unes lleis que en moltes ocasions són injustes".

Visibilitzant la repressió 

Quan es va presentar Vivet, Guanyem Badalona va apuntar la seva voluntat de visibilitzar així la seva lluita contra la repressió al moviment independentista. 

Durant la seva presentació com a membre destacat de la candidatura de Dolors Sabater, Vivet va insistir que la seva feina és "lluitar" contra la repressió i va participar de la política de la seva ciutat "malgrat que hi hagi gent que no ho vulgui". Vivet va afirmar que han estat molts els intents per frenar-lo, però que malgrat això seguirà endavant.

Vivet ja s'havia vinculat anteriorment amb Guanyem Badalona, havent-hi format part de l'equip d'assessors de Dolors Sabater. En aquest breu temps abans de la inadmissió de la seva candidatura, Vivet ha centrat el seu discurs com a candidat especialment en els joves badalonins. 

Willy Toledo tanca la llista

L'actor Willy Toledo tancarà la llista electoral de Guanyem Badalona. S'oferirà aquest diumenge una roda de premsa per explicar per què l'actor s'ha unit a la llista de la també diputada de la CUP al Parlament, ha informat el partit en un comunicat.