El president d'ERC, Oriol Junqueras, treballarà al Campus Manresa de la UVic-UCC. El centre universitari ho ha fet públic aquest divendres en un comunicat en què explica que el centre ha rebut la proposta del doctor en Història del Pensament Econòmic i llicenciat en Història Moderna i Contemporània per impartir docència al campus manresà.

Oriol Junqueras iniciarà la relació amb la universitat en les properes setmanes. Encara no és clar el seu paper dins el centre, però ocuparà un lloc de treball vinculat amb la formació contínua de curta durada. Junqueras podrà sortir de la presó de Lledoners tres dies a la setmana durant sis hores en aplicació de l'article 100.2.

Amb aquest permís, Junqueras, i també Raül Romeva, s'uneixen així a Jordi Cuixart i Joaquim Forn, que fa setmanes que els van donar el mateix permís, a Jordi Sànchez, que fa treballs de voluntariat, i a Dolors Bassa i Carme Forcadell, que surten de la presó per tenir cura de familiars. 

Pendents de l'aplicació del 100.2 encara hi ha Jordi Turull i Josep Rull.

Malestar entre els fiscals pel permís

Precisament aquest divendres, el diari La Razón ha publicat que el permís del dirigent d'ERC, que el permetrà sortir de la presó en aplicació de l'article 100.2, ha provocat discrepàncies i malestar a la fiscalia.

El Ministeri Públic considera que s'hauria pogut impedir l'aplicació d'aquest article si la Sala Penal de l'Alt Tribunal hagués estimat la seva petició que es fixés la meitat de la pena per poder tenir beneficis penitenciaris.