El Ministeri de l'Interior ha desmentit que la presó d'Estremera ja hagi pres mesures sancionadores contra el president d'ERC Oriol Junqueras per la seva entrevista i àudio a RAC1. Segons fonts d'Interior l'expedient informatiu "encara està obert" i encara no s'han pres mesures. L'entrevista a Junqueras va ser emesa el 18 de setembre per RAC 1 i per un àudio seu que va ser emès el 16 de desembre a Barcelona. Aquest matí l'emissora ha informat que la direcció de la presó havia sancionat Junqueras amb cinc dies de confinament a la cel·la.

L'advocat del vicepresident, Andreu Van den Eynde, ha dit a Catalunya Ràdio que encara no té constància d'aquesta sanció, tot i que fa dies que no parla amb ell. Ara viatja cap a Estremera per poder-ho aclarir.

A l'entrevista, Junqueras va explicar el desig de poder sortir de la presó per venir a la sessió d'investidura", i va llançar un missatge de tranquil·litat, en què va explicar que la seva estada a Estremera l'està ajudant a reforçar l'ànima i el fa més fort. D'altra banda, va preferir "estalviar" detalls de la vida a la presó "perquè ja us la podeu imaginar".

L'expresident de l'ANC i candidat de Junts per Catalunya (JuntsXCat) Jordi Sànchez també va ser castigat a la presó per la gravació d'àudio que es va emetre divendres durant l'acte central de campanya de JuntsXCat, que es va fer divendres al pavelló d'esports de la Vall d'Hebron.