“Demà tornarem a estar aquí”. Aquest és el missatge que han volgut fer arribar el presos electes d’ERC, el diputat Oriol Junqueras i el senador Raül Romeva, després de recollir aquest dilluns les seves actes. “Demà tindrem l’oportunitat de mirar a la cara als qui ens volen sotmesos i silenciats”, han dit els dirigents republicans, en una carta que ha llegit el seu portaveu Gabriel Rufián.

“I ho farem amb el somriure de la victòria, d’haver-los guanyat, amb la mirada plena de dignitat de qui no té por”, han promès Junqueras i Romeva. També han tingut un missatge pel president espanyol: “Demà cara a cara li ensenyarem al president Pedro Sánchez que la democràcia és més forta que la repressió, que els vots sempre podran a les porres”.

 

Després de recollir les seves actes com a diputat i senador, han lamentat tots els obstacles, com per exemple que no se’ls hagi permès mantenir reunions de treball o fer declaracions a la premsa. “Ens han prohibit exercir de diputats, malgrat haver guanyat les eleccions a Catalunya. Aquesta és la suposada democràcia espanyola”, han denunciat.

“Avui iniciem una nova fase que ha començat trencant els murs de la presó a través dels vostres vots”, han assegurat Oriol Junqueras i Raül Romeva. “I continuarà aquest diumenge guanyant un cop més les municipals i europees als nostres carcellers de toga i escó”, han conclòs.